Nyheter

Når er det lov å skyte opp fyrverkeri?

Et nytt år nærmer seg med stormskritt og vi i Bøndenes innkjøpslag ønsker at alle skal ha en trygg avslutning på året som har vært. Vi ønsker derfor å informere deg om noen forhåndsregler som kan være greie å ta i betraktning på nyttårsaften. Tradisjonen tro vil vil selge fyrverkeri i butikken vår i år også. Dette vil foregå 29.desember kl.08.00-20.00 og 30.desember 09.00-20.00. Følg linken for å komme til utvalget vårt. Vi har forståelse for at ikke alle har et positivt forhold til fyrverkeri. Vi ønsker derfor å gjøre det vi kan for at alle tobente og firbente får en trygg og fin feiring.

Spørsmål og svar

Er det aldersgrense for å skyte opp fyrverkeri?

For å kjøpe fyrverkeri eller selge fyrverkeri må man være 18 år. Dette tar vi veldig alvorlig, og derfor ber vi alle våre kunder ta med legitimasjon ved kjøp av fyrverkeri.

Når er det lov å skyte opp fyrverkeri?

Fra kl.18.00 frem til kl.02.00 på nyttårsaften er det lov å skyte opp fyrverkeri. Flere steder har derimot felles oppskyting for at fyrverkeri skal skje kontrollert. Sjekk hva som gjelder der du bor.

Et det lov å kjøpe fyrverkeri fra nett?

Fyrverkeri kan kun kjøpes i fysisk butikk av butikker og forhandlere som har fått tillatelse fra brannvesenet. I Rogaland er det kun lov å selge fyrverkeri 29.desember og 30.desember i 2023.

Har jeg lov å skyte opp fyrverkeri rett utenfor huset mitt?

Godkjent fyrverkeri kan tennes av personer over 18 år, men man må ha god avstand fra tettbygde strøk da faren for brann og skade er ekstra høy.

Hva gjør bransjen for å gjøre fyrverkeriene trygge og sikre?

Som distributør av fyrverkeri har vi i Bøndenes innkjøpslag et ansvar. Derfor velger vi Festival fyrverkeri da de er Norges største fyrverkeriimportør. Som et ledd i bransjens sikkerhetsarbeid, har de sikkerhets-fontene på alle deres batterier! Sikkerhetsfontenen gir en ekstra trygghet både ved antenning og for de som ser på. med klar rød flamme, varsles omgivelsene om at batteriet er antent, slik at alle kan komme seg på sikker avstand. Alle våre batterier skal nå ha sikkerhets-fontene.

Til slutt ønsker vi å minne dere på at både mennesker og dyr kan ha et anstrengt forhold til fyrverkeri. Derfor er det viktig at man forholder seg til disse reglene slik at alle har en trygg og fin nyttårsfeiring.

Husk: Ikke bruk fyrverkeri om du ikke har erfaring!